Augustus 2018
Juli 2018

I&R registratie

Vandaag staat in het teken van de I&R registratie, daar dit hard nodig is want velen begrijpen het niet en hebben er moeite mee, en word het ontdoken, dat is ook wat we dagelijks zien. 

Lees meer »

Vlaams Dierenminister Ben Weyts trekt de touwtjes strakker aan.

Ja ja, langzaam aan, maar weyts trekt de touwtjes aan, en daar zullen er velen niet blij mee zijn. Wij overigens zijn zeer blij, hadden wel graag gezien dat het aantal nesten bij honden en katten nog minder zouden mogen ook de 3 nesten per 2 jaar is voor Nederlandse begrippen nog veel, maar daarentegen wat we verder lezen maakt het vrijwel wel goed.De overgangstermijn is wat lang noemen, maar de veranderingen zijn ook wel van die orde dat het ook niet van vandaag op morgen allemaal anders kan. -----------------------------------------------------------------------------------Meer Dierenwelzijn in dierenkweek en -handelDoor Ben Weyts op 13 juli 2018, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn

Lees meer »

Stichting!

Vandaag aandacht voor een Stichting met name een stichting waar we ook veel klachten van binnen krijgen, en afgelopen week was het daar weer raak, Wij zeggen er zelf niet teveel over, we denken dat als mensen het bericht in onderstaande link lezen dat ze het vanzelf wel herkennen. Wel willen we bij deze dan ook een oproep doen voor gedupeerden om je te melden, denk b.v. alleen al aan de zaak van de Duitse herder Era waar de eigenaar de hond nooit van weer heeft gezien. U kunt deze meldingen bij ons PB (Facebook) of via deze website hier) doen en wij zorgen dat het op de goede plek terecht komt.

Lees meer »
Mei 2018

47 verwaarloosde honden in beslag genomen.

HOF VAN TWENTE - In een bedrijfspand in de gemeente Hof van Twente (Overijssel) zijn 47 verwaarloosde honden in beslag genomen. De dieren werden volgens de dierenpolitie en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming onder erbarmelijke omstandigheden gevonden.

Lees meer »
April 2018

Weer mooi werk geleverd door de politie van Ludwigsburg Duitsland.

04-04-2018Transport onderschept Op de A 8 afslag Leonberg van een Iveco bus uit Slowakije met aan boord 93 pups en 21 katten. volgens de transporteurs beide 22 jarige Slowaken, zouden de dieren bestemt zijn voor Spanje. Op zich dan natuurlijk een vreemde route om van Slowakije naar Spanje te rijden. Bij de controle van de paspoorten, twijfelde de politie aan de leeftijden die in de paspoorten stonden en werd onder begeleiding het transport naar Stutgard begeleid voor nadere controle door dierenartsen.Deze stelden vast dat er vele pups te jong waren voor het transport en veel katten ziek. Zowel de dieren als de papieren zijn in beslag genomen, en de reis naar Spanje gestaakt .

Lees meer »
Maart 2018