Januari 2020

Dierenbeschermers en hondenfokkers hebben de handen ineen geslagen om een ‘bonafide’ handelsplatform te creëren

Krijgen we een 2e Marktplaats? maar dan onder de noemer Fairdog?Wie bepaald of er volgens de regels wordt gefokt, wie gaat de nesten keuren en als ze niet voldoen aan de criteria komen zeer dan toch op te staan en wie bepaald dat? Of de nesten in aanmerking komen voor het platvorm.Komen Buitenlandse fokkers bijvoorbeeld. de Belgische, waar Marktplaats bol mee staat ook in aanmerking?En welke norm hou je dan daarvoor aan? zij mogen 3 nesten per 2 jaar fokken Nederland 1 nest gaan die ook gekeurd worden? Worden bij die Belgische fok-stallen met 500 stuks de ouder dieren ook gecontroleerd of er naar onze maatstaven wel mee gefokt mag worden?

Lees meer »

Klacht tegen winnares VTM-programma ‘Superhond’ wegens banden met broodfokkers

BERINGEN Heidi Swerts uit Sint-Truiden, die in 2007 het VTM-programma ‘Superhond’ won en met het prijzengeld een opvangcentrum voor oude en verwaarloosde honden oprichtte, heeft een klacht aan haar been nadat ze een zieke pup ter adoptie afstond. Eentje die afkomstig was van een broodfokker, en dat geeft ze zelf ook toe. “Maar ik kan hun dieren niet weigeren. Ze scheuren hier toe in chique wagens en gooien hun zieke honden bij het nekvel op mijn erf...”

Lees meer »
December 2019
November 2019

Politie legt beslag op huis van illegale hondenfokkers in Hoogeveen

Goede vangst, zo zie je maar wat anonieme tips op kunnen leveren. ook al kost het soms wat tijd voor ze er heen kunnen gaan, in deze zaak dus niet voor niets. Hopelijk heeft het O M genoeg in handen voor een goede zaak, dat zou erg welkom zijn.--------------------------------------------------------------------------------

Lees meer »
Oktober 2019