April 2016

Knokken voor leven zieke Maltezer pup uit heemskerk

Voor dit hondje heeft een kind lang moeten sparen, en de mensen hebben heel wat moeten doorstaan, waaronder incasseren van meerdere bedreigingen van de verkoper, ook richting mensen die ze hebben bij gestaan zelfs tot handgemeen is gekomen vandaag, waarbij zelfs een kind niet gespaard bleef. Pup is inmiddels veilig gesteld, en is onder behandeling van een dierenarts. Met dank aan de hulporganisatie van de DOG SEARCH GROEP. De zaak hebben wij nog steeds in onderzoek en er is aangifte gedaan bij de NVWA, daar meerdere dingen niet kloppen, hierbij nemen we nu ook de verklaringen mee van de betrokken Da's. Wat ons verbaasd is dat getracht is om meerdere malen aangifte te doen bij de plaatselijk politie van zware bedreiging, zelfs met getuige, ook met beeldmateriaal op te vragen door de politie zelf van bewakingscamera's en de politie zegt niets te kunnen doen. In wat voor land leven we eigenlijk?

Lees meer »

De gebeten hond

Nieuwe Revu bericht wekelijks over belangwekkend nieuws uit de regio. Deze keer: hoe een Hapertse handelaar hondenliefhebbers tilt met doodzieke pups.

Lees meer »

Hoezo Marktplaats een faciliterende rol ?

Na heel veel meldingen onderbouwd met bewijs dat er door de handel en broodfok de wet per geval op vele punten word over treden bij de handel en de advertenties die misleidend zijn en niet op waarheid berusten, beroept Marktplaats zich nog steeds op de faciliterende rol. ja die rol is zo faciliterend, dat de aspirant kopers met regelmaat met zieke pups thuiskomen, die als ze geluk hebben nog een week leven. Wij zijn via WOB verzoeken in het bezit van gesprekken tussen Marktplaats en de NVWA, en het enigste waar over word gesproken is impulsieve kopers.

Lees meer »

32 verwaarloosde honden in woning Heerlen

Door een goed oplettende voorbijganger die het adres niet vertrouwde bang was voor mishandeling en verwaarlozing van honden en ze het melde bij iemand waar we ook graag mee samenwerken is gisteren na haar melding een bezoek gebracht aan een adres in Heerlen aan de Maasstraat. Resultaat, 32 verwaarloosde hondjes in beslag genomen, en een lange dag werk voor de LID. Zo eenvoudig kan het zijn, als een oplettend iemand ook al is het maar in eigen buurt op let en als het nodig is aan de bel trekt.

Lees meer »

Nieuws omtrent inval in Hapert

N.A.V. de in beslag genomen pups blijkt dus wel dat deze niet in nederland zijn geboren. Dat hij ze uit Hongarije haalt, wisten we allang, maar verwachten wel dat ze op de traces lijst terug te vinden zouden zijn, echter op de traces lijsten kwam hij niet voor, dus dat hier iets niet klopte was voor ons allang duidelijk.

Lees meer »

Update omtrent Marktplaats.

Jammer genoeg gaat het ons niet snel genoeg, maar er word nog steeds aan gewerkt, er zit nu een jurist van hun de zaak te bekijken om de voorwaarden aan te passen.

Lees meer »