December 2015
November 2015

2e gesprek met Marktplaats

Vandaag hebben wij wederom een goed gesprek gehad met Marktplaats. Vandaag hebben wij wederom een goed gesprek gehad met Marktplaats. Voor een groot gedeelte zitten we op één lijn en zijn positief over de vervolg stappen. Binnenkort kunnen wij u waarschijnlijk hier meer over vertellen.

Lees meer »

Graag doen wij een oproep aan onze leden en volgers

Beste volgers, Dit geld niet alleen voor pups maar ook voor kittens. let hierop bij bv plaatsnamen die niet bij de adverteerder horen, voorbeeld ene Rudy adverteert vanuit Eindhoven terwijl hij in België woont, een bekende die onder Nijmegen adverteert en in Heijen woont, trek dit altijd na d.m.v het telefoonnummer, foto's die altijd bij een bepaalde handelaar bij bepaalde rassen worden gebruikt, dus niet de pups er liggen die op de foto staan, groeien op in huis terwijl de handel in een stal ligt, bij Belgische adverteerders moet een HK nummer vermeld worden, doen ze dat niet geef ons een seintje, dan melden we ze in België. mochten jullie twijfelen neem dan ook even contact met ons op.

Lees meer »
Oktober 2015

De diensten van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (België) hebben alle Hongaarse ondernemingen geschrapt van de lijst van exporteurs van puppy’s naar ons land.

België zegt nee tegen invoer van honden/ pups uit Hongarije, zou Dijksma nu het lef eens hebben om dat voorbeeld te volgen? Of horen we weer dat het niet kan ivm handels verdragen. De diensten van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts hebben alle Hongaarse ondernemingen geschrapt van de lijst van exporteurs van puppy’s naar ons land. Op dit moment bevinden er zich zodoende nog enkel Slovaakse en Tsjechische exportbedrijven van puppy’s op de lijst bedoeld in artikel 19/5 van het Koninklijk Besluit van 27 april 2007 houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de verhandeling van dieren.

Lees meer »

18.000 euro boete voor handel in illegale honden

Het heeft dus ook in België wel echt zin om als gedupeerde zelf een klacht in te dienen, en lees wat er dan gebeurd en gevonden word, en wat voor consequenties er voor die handel aan vast zit. Helaas laten veel gedupeerden het er gewoon bij zitten, om hele uit een lopende redenen. Vele worden ook bedreigd of afgescheept door de handel zelf. We roepen echt iedereen op om toch de klacht in te dienen. Als wij het weten doen we het ook en kunnen u daarbij helpen om ook te doen, Het effect is groter als de gedupeerde dit zelf ook doet en niet onbelangrijk vraag aan de behandelende Da of deze ook een klacht in wil dienen. Heeft u de pup via een verkoopsite, dien daar ook dan een officiële klacht in via het contactformulier van die site, waar u de klacht ook kan omschrijven. Vermeld hierbij het advertentie nummer. Het beste kunt u een print screen maken van de advertentie bij voorbaat, verwijderen ze dan de advertentie, dan heeft u hem nog wel. Deze week hebben we al 3 pups die het niet gered hebben, waarvan 2 met parvo, en 1 zwaar erfelijk belast. wekelijks krijgen we weer nieuwe gevallen binnen, er worden echt zieke pups verkocht, wat al tegenstrijdig is met de wet, zowel hier als in België, de handel pept ze op tot verkoop, en de pups worden al snel ziek bij de nieuwe eigenaar. Laat de handel er niet mee wegkomen !!!!!!!!!!!!!!

Lees meer »

Veertien puppy's vast in kruipruimte

DEN HAAG - De politie in Den Haag heeft veertien puppy's ontdekt in een kruipruimte in een woning in de Haagse wijk Laakkwartier. De jonge hondjes werden te jong en zonder verplichte rabiësinentingen te koop aangeboden.

Lees meer »

Hondenfokker in de fout: wie niet horen wil...

"Een bestuurlijke boete van drieduizend euro! Tevreden las ik de brief van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Namens de staatssecretaris van Economische Zaken deelde RVO een door mij bezochte hondenfokker in Brabant mee, dat het bezwaar "ik wist niet dat ik mijn honden moet registreren en jaarlijks moet enten" ongegrond was. Mijn zogeheten 'boeterapport' was duidelijk: dit is niet iemand die af en toe een nestje heeft. Nee, dit is een beroepsfokker. En die moet zich gewoon aan de regels houden!"

Lees meer »